FacebookTwitterYouTubeПідписатися на RSS

18.12.2019 року наша школа зустрічала гостей - шкільних бібліотекарів м. Черкас

18.12.2019 року наша школа зустрічала гостей - шкільних бібліотекарів м. Черкас. Приводом для цього став семінар на тему “Перетворення бібліотеки в шкільний бібліотечно-інформаційний центр”.

З привітальним словом виступили Хижняк Т.В., заступник директора Черкаського методичного кабінету установ освіти, та директор школи Чорноіваненко М.О.

Приємним привітанням для гостей школи стала театральна постановка “Як у нас на вечорницях” у виконанні учнів 10-Б класу та гурту “Імпульс”, учасниками якого є педагогічні працівники школи: заступники директора з навчально-виховної роботи Шкунди Т.А. та Кисленко Т.Л., завідувач бібліотеки Куроченко О.В., вчителі Підгорна В.П. та Бершак А.С., під керівництвом учителя музичного мистецтва Просовецької Б.М.

Семінар продовжила завідувач бібліотеки Куроченко О.В. Вона поділилася досвідом щодо трансформації шкільної бібліотеки у шкільний бібліотечно-інформаційний центр, зокрема зупинившись на проекті “ШБІЦ”, його інноваціях та перевагах.

Ця тема набула сьогодні особливого значення і актуальності у зв’язку з реформуванням середньої освіти, становленням Нової української школи та оновленої бібліотеки..

Учасники семінару самостійно спробували можливості автоматизованої системи “ШБІЦ-інфо” під час практичного заняття «ШБІЦ у дії». Корисним для бібліотекарів стало і заняття з практичним психологом Калашник Н.П. “Основи нейрографіки”, на якому вони навчилися трансформувати складні емоції, знімати особисті обмеження і тривоги.

Заключним акордом семінару став квест “Інформаційний гуру”, під час якого учасникам вдалося і відпочити, і узагальнити почуте і побачене, і додати елементи гри в скарбничку своїх ідей.

Під час підведення підсумків бібліотекарі міста відзначили високий рівень організації та проведення семінару, значимість і актуальність його тематики. Особливе враження справила співпраця ї взаємодопомога педагогічного та учнівського колективу школи.

Кiлькiсть переглядiв: 193